MENU
Reconstructie Thomas van Heerenveldtstraat en Scheidingsweg te Weurt

Reconstructie Thomas van Heerenveldtstraat en Scheidingsweg te Weurt

Reconstructie Thomas van Heerenveldtstraat en Scheidingsweg te Weurt

De Scheidingsweg en Thomas van Heereveldstraat in Weurt zijn toe aan onderhoud en krijgen een opknapbeurt. De gemeente Beuningen wil bovendien het watersysteem in de buurt verbeteren. We zijn trots dat wij aan de slag mogen met dit project en kijken uit naar weer een fijne samenwerking met de gemeente Beuningen!

Wat gaan we doen?

Hemelwaterafvoer (HWA) riool
De meeste wijken in de gemeente Beuningen hebben een gemengd rioolstelstel. Dat betekent dat het rioolstelsel huishoudelijk afvalwater en hemelwater (regenwater) afvoert. Bij het HWA-riool dat wij aanleggen wordt het regenwater gescheiden van het vuile water. Doordat het regenwater vervolgens grotendeels in de bodem wordt geïnfiltreerd is deze riolering een stuk vriendelijker voor het milieu. Het nieuwe riool helpt ook tegen teveel water (wateroverlast) en te weinig water (verdroging) in de omgeving.

Straatwerk
Op basis van het ontwerp – dat veilig en functioneel is - zorgen wij vervolgens voor de nieuwe inrichting van de Thomas van Heerenveldtstraat en de Scheidingsweg. Daar horen rechte trottoirs bij en we leggen gebakken klinkers daar waar op veel plaatsen nu nog asfalt ligt. Het nieuwe straatwerk biedt ruimte aan regenwater, maar zal geen overlast bezorgen aan de bewoners. In de Thomas van Heerenveldstraat komt uiteindelijk ook meer groen wat past bij de ambitie van de gemeente.

Meer weten?

We vertellen je graag
over dit project.