MENU
Herinrichting Jasmijnstraat

Herinrichting Jasmijnstraat

Herinrichting Jasmijnstraat

De Jasmijnstraat in Nijmegen is toe aan vernieuwing! In opdracht van de Gemeente Nijmegen zijn wij aan de slag gegaan met het vervangen van de bestrating en riolering vanaf het kruispunt van de Jasmijnstraat en de Daniëlsweg tot het kruispunt van de Jasmijnstraat en de Vuurdoornstraat. De straat zal een geheel nieuwe uitstraling krijgen doordat we klinkers leggen in plaats van het oude afvalt. Ook komen er een aantal groenblokken in de straat. 
Daarnaast leggen we een nieuw rioleringsstelsel aan, waarbij regenwater wordt gescheiden. Het regenwater wordt opgevangen in een infiltratieriool, waardoor het langzaam weer in de grond zakt. 

Burgerparticipatie
Voorafgaand aan de herinrichting hebben we twee bewonersavonden georganiseerd, waarbij bewoners hun wensen konden uitspreken. Aan de hand van referentiebeelden van andere straten konden bewoners een idee krijgen van de plannen en hun mening daarover geven. Welk type bestrating heeft bijvoorbeeld de voorkeur? En welke kleur bestrating willen de bewoners graag? Met het antwoord op die vragen heeft onze onderaannemer Royal Haskoning DHV twee ontwerpen gemaakt. Deze ontwerpen hebben we tijdens een tweede bewonersavond gepresenteerd. Zo zijn we samen met de bewoners tot een besluit gekomen. We hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om een grasveldje aan te leggen voor de oudere jeugd in plaats van een speeltuin voor kleine kinderen. Dit was een van de wensen van de bewoners.

Meer weten?

We vertellen je graag
over dit project.