MENU
Fietsbrug Cuijk - Mook

Fietsbrug Cuijk - Mook

Fietsbrug Cuijk - Mook

In juli 2019 zijn we in samenwerking met Züblin en HSM gestart met de realisatie van de fietsbrug over de Maas van Cuijk naar Mook. De fietsbrug is onderdeel van het MaasWaalpad, de snelfietsroute van Cuijk naar Nijmegen. Naar verwachting fietsen vanaf september 2020 dagelijks zo'n 1.600 fietsers over deze brug.

Grondophoging en verschuiving van de dijk
In opdracht van Züblin doen wij al het grondwerk en de verharding die nodig is voor de aanleg van de fietsbrug. Aan beide kanten van de brug zorgen we voor grondophoging, zodat de landhoofden van de brug op de juiste hoogte komen te liggen. We hebben hiervoor de dijk aan de kant van Mook een klein stukje opgeschoven en deze vervolgens weer bekleed. 

Aansluiting vanaf de brug naar Cuijk
Daarnaast zorgen wij voor de aansluiting vanaf de brug naar Cuijk. Het fietspad hebben we hier inmiddels aangelegd. In april zijn we ook gestart met de aanleg van de kruising bij de Galberg. Vervolgens hebben we de kruising met de Mariagaarde aangepakt en deze veiliger gemaakt.  

Kruising met Mariagaarde
De kruising met de Mariagaarde bij Katwijk was een gevaarlijke kruising. Wij hebben hier inmiddels een drempel ingebouwd en een "zebra safe systeem". Dit houdt in dat zich aan beide kanten van het fietspad detectiepaaltjes bevinden. Wanneer een fietser aan komt fietsen gaan de lampjes in het wegdek knipperen, zodat automobilisten worden gewaarschuwd.

Fietsbrug Cuijk - Mook open!
Op zaterdag 16 mei werd de brug op zijn plek gehesen en op zaterdagochtend 26 september 2020 gaat de fietsbrug officieel open. 

Meer weten?

We vertellen je graag
over dit project.