MENU
Actueel

Nieuws

Centrumplan Cuijk afgerond

Centrumplan Cuijk afgerond

23 juni 2023

Deze week leggen we de laatste stenen in het centrumplan Cuijk. Hiermee komt een einde aan een jarenlange samenwerking in het centrum tussen Gemeente Land van Cuijk en Infrascoop BV. Een samenwerking die in 2017 begon met een feestelijke starthandeling voor de reconstructie van de Grotestraat. Opvolgend zijn de Maasstraat, Korte Molenstraat, Maasburg, Louis Jansenplein, Oude Werf, Kaneelstraat, Smidsplein en de Molenstraat volledig aangepakt.

Sinds 2017 hebben we in het centrum ruim 3.800 meter betonnen hoofdriool >600mm vervangen en aangelegd, ruim 6.500 eenheden natuursteen tegels/banden & 23.000m2 gebakken straatmateriaal verwerkt, 129 bomen geplaatst en 3 ondergrondse infiltratievelden aangebracht met een totale infiltratiecapaciteit van ruim 5.000m3 (i.c.m. de IT buizen). Daarnaast is een groot deel onder archeologische begeleiding uitgevoerd waarbij diverse interessante vondsten vanuit het rijke Cuijkse verleden zijn gedaan.

Dit alles met de nodige extra uitdagingen, zoals de jaarlijks terugkerende evenementen in het centrum van Cuijk, het (winkelend) publiek optimaal blijven bedienen en de beperkende COVID-19 periode.

Al met al een bijzonder project maar met samenwerking en vertrouwen tot een prachtig eindresultaat gekomen. Iedereen betrokken bij de werkzaamheden dank voor de inzet!