MENU
Actueel

Nieuws

Infrascoop aan de slag in de Vogelbuurt Gennep

Infrascoop aan de slag in de Vogelbuurt Gennep

12 mei 2023

Infrascoop aan de slag in de Vogelbuurt Gennep

In opdracht van de gemeente Gennep vervangen en vernieuwen we de openbare ruimte en riolering in de  Vogelbuurt.  Voor deze opdracht leggen we onder meer een nieuw rioolstelsel aan. In het nieuwe riool voeren we zowel het vuilwater als het regenwater gescheiden af. Het regenwater wordt binnen het projectgebied in de bodem geïnfiltreerd. Zo beperken we wateroverlast bij extreme regenbuien en gaat schoon regenwater niet onnodig naar de waterzuiveringsinstallatie.

Samen met de bewoners
Voor aanvang van het project heeft de gemeente bewoners gevraagd om ideeën, suggesties en vragen in te dienen. Samen met ingenieursbureau Geonius BV en bureau Terra Nostra is op basis van deze input is een ontwerp gemaakt. Ook op dit ontwerp hebben de inwoners kunnen reageren. De opmerkingen van de bewoners zijn verwerkt in het definitieve ontwerp, dat nu door ons wordt uitgewerkt.

In 12 fasen uitvoeren
Vanaf 1 mei tot eind 2023 vernieuwen/vervangen wij de openbare ruimte en riolering. Het werk voeren we uit in 12 fasen. Zo beperken we de overlast voor de omgeving. Na afloop van de werkzaamheden, planten we nieuwe bomen en de rest van het groen aan.